Objavljen novi broj Drobilice: 1/2014

Poštovani,

najavljujemo 1. broj naše Drobilice u ovoj godini u kojoj donosimo obavijest o raspisivanju natječaja za dodjelu Nagrade Tibor Tóth, a iz rada društva još i kratko izvješće o godišnjoj skupštini HID-a te poziv na plaćanje članarine s primjerom ispunjene uplatnice.

Dobilicu br. 1 (veljača 2014) možete preuzeti >>> ovdje.

U ovom broju uočavamo i sve veći utjecaj Interneta na naš život te bilježimo neke zanimljive inicijative poput projekta Outernet koji planira omogućiti besplatan pristup Internetu za cijelo čovječanstvo i to do 2015. Zvuči vrlo utopijski, ali…

Rock grupa Iron Maiden pokazuje kako je uz pametno tumačenje podataka s Interneta o piratizaciji i kršenju vlastitih autorskih prava na tome ipak moguće još i bolje zarađivati. S druge strane, pokazuje se da razne opće podatke s Interneta treba dvaput odvagati jer obavještajne agencije raznih država, često i u suradnji,  pune mrežu lažnim i manipuliranim podacima. Time se samo pokazuje da se razne vladine agencije i njima pridružene  organizacije iz javnog sektora zapravo opasnije ponašaju na mreži od pojedinaca koje inače okrivljuju za mnoge informacijske „grijehe“.

Međutim, s lijepim mislima na to što Google prvo pomisli kada netko u njegovu tražilicu upiše pojam Hrvatska / Croatia,

pozdravljam  vas do idućeg broja,
Ivo Tokić

Ažurirano 19. ožujka 2014 — 12:23
Hrvatsko informacijsko i dokumentacijsko društvo © 2014 Frontier Theme